Arădenii, învinşi de „dubla" lui Mailat: UTA - FC Botoşani 0-2
14.04.2023

Seria fără eşec a UTA-ei s-a oprit la trei partide. În etapa a patra din play-out, arădenii au făcut poate cel mai slab meci din acest sezon și au cedat cu 0-2 pe teren propriu împotriva lui FC Botoşani, după o „dublă" semnată de Sebastian Mailat.

Oaspeții au marcat primul gol în minutul 11: după un fault comis de Anton, Florescu a centrat din lovitură liberă, iar mingea a fost respinsă până la Mailat, care l-a învins pe Kucher cu un şut puternic, sub bară. În minutul 35, FC Botoşani şi-a dublat avantajul, prin acelaşi Mailat. Fotbalistul formației moldave a tras de la 25 de metri, Kucher a atins balonul, dar nu a reuşit să îl respingă, iar acesta a căzut în spatele său şi a depăşit linia porții. Scorul pauzei a rămas 2-0, iar misiunea utiştilor din partea secundă se anunța una foarte complicată.

Prima ocazie importantă a UTA-ei a sosit doar în minutul 53. Barbosa a centrat pentru Rareş Pop, iar juniorul arădenilor a trimis spre poartă, însă exact pe direcția lui Ducan. În minutul 72, arbitrul Andrei Chivulete a acordat inițial penalty pentru un henț comis de Pius, dar după verificarea VAR, a schimbat decizia. Finalul de meci a fost un chin pentru utişti, care nu au reuşit să mai creeze vreo ocazie importantă până în prelungiri. Dimpotrivă, oaspeții au fost aproape de 3-0, însă Roman a trimis pe lângă dintr-o poziție ideală. Keşeru a semnat ultima ocazie spre sfârşitul partidei, când a tras în transversală din lovitură liberă. Scor final 0-2 şi UTA rămâne pe loc de baraj.

„Este o seară neagră pentru noi, vreau să-mi cer scuze fanilor, stadionul a fost aproape plin. Suntem cu capetele plecate după un meci nereușit, asta e realitatea, nu a funcționat nimic azi, ne-am fi dorit foarte mutl să îi facem fericiți pe suporteri și erau 3 puncte care acum ar fi fost foarte valoroase. Sunt și astfel de seri în fotbal, când nu iese nimic, pentru noi această seară a venit într-un moment nepotrivit total.  Săptămâna trecută pe vremea asta eram cu zâmbetele pe buze, eram calificați în cupă, fericiți în campionat, iată că în fotbal lucrurile se întorc, sper să avem tăria să întoarcem din nou totul în favoarea noastră. Azi nu a mers nimic, am început foarte prost meciul, prima parte a fost una pe care trebuie să o uităm rapid, o să analizăm ce a fost, ambele goluri au fost luate foarte ușor, a fost o lipsă de reacție, adversarul a fost mai agresiv, mai motivat decât noi. Am avut o scurtă discuție cu jucătorii, mâine dimineață vorbim iar, e important să rămânem conectați la obiectiv, lupta se va da până la final și avem mare încredere că vom termina bine acest campionat.” a declarat Laszlo Balint la finalul partidei.

În următoarea etapă, „roş-albii" vor juca pe terenul Chindiei, duminică, 23 aprilie, de la ora 14:00.

Formații:

UTA: Kucher – Benzar, Benga, Hoxhallari, Roger (68 Otele) – Batha (77 Keşeru), Anton (46 Cascini) – Postolachi (46 Abeid), Ubbink (46 Barbosa), Pop – Milosevic. Rezerve neutilizate: Iacob – Vukcevic, Şteau, Stahl. Antrenor: Laszlo Balint

FC Botoșani: Ducan – Petro, Pius, Şeroni, Ţigănaşu – Dican (90+1 Golofca), Ivanov, Florescu (75 Cioiu) – Dragu (74 Camara), Roman II (90+1 Sadiku), Mailat (90+1 Burlacu). Rezerve neutilizate: Pap – Patache, Mboko, Pinson. Antrenor: Flavius Stoican

Arbitri: Andrei Chivulete (București) - Ciprian Danșa (Satu Mare), Andrei Constantinescu (București) - Florin Mazilu (Satu Mare)

VAR: Horațiu Feșnic (Cluj), Raul Ghiciulescu (Lugoj).

Observator FRF: Teodora Albon (Cluj)

Observator LPF: Octavian Goga (Brașov)