Arădenii continuă să elimine deșeurile din gospodării în mod neconform
17.03.2020

Incendierea deșeurilor, atât pe domeniul public cât și în perimetrele aferente proprietăților private, reprezintă contravenție și se sancționează în conformitate cu prevederile Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor.

Nu toți cetățenii din municipiu țin, însă, cont de prevederile legale, continuând să elimine deșeurile din gospodării în mod neconform, prin ardere.

Un nou proces-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor i-a fost întocmit de către polițiștii locali cu atribuții de protecție a mediului, unui arădean care a procedat la incendierea de deșeuri plastice. Demersul acestuia de a se debarasa  de respectivele deșeuri a avut ca rezultat degajarea de emisii nocive și s-a soldat cu o amendă în cuantum de 3.000 de lei, în concordanță cu prevederile Legii 211/2011.

Direcția Generală Poliția Locală Arad le recomandă arădenilor care surprind incidente similare să le semnaleze la numărul de telefon al Dispeceratului: 0257-939 ( apel gratuit). Totodată, cetățenii din municipiu sunt îndrumați să încheie contracte cu operatorul local de salubrizare în vederea colectării deșeurilor în mod corespunzător. Sancțiunile contravenționale aplicabile în temeiul prevederilor Legii 211/2011, pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la protecția mediului sunt de 3.000 până la 6.000 de lei, pentru persoanele fizice, respectiv de 20.000 până la 40.000 de lei, pentru persoanele juridice.