Arădeanca Daniela Dodean va reprezenta România pentru a patra oară la Jocurile Olimpice!
12.07.2021

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a prezentat echipa olimpică a României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august) care cuprinde 100 de sportivi, 45 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Aradul o are la Jocurile Olimpice pe Daniela Monteiro Dodean, jucătoare de tenis de masă calificată alături de naţională la Tokyo. Pentru sportiva de la CSM Arad este a patra prezenţă consecutivă la întrecerea olimpică, după ediţiile de la Beijing 2008, Londra 2012 și Rio de Janeiro 2016. Dodean are 33 de ani şi un palmares impresionant, cu numeroase titluri şi medalii europene şi mondiale, dar unul din ultimele obiective ale superbei sale cariere este o medalie olimpică. Tenisul de masă îşi pune speranţe într-o medalie olimpică în probele pe echipe, la feminin şi la dublu mixt.

Proba feminină pe echipe va debuta pe 1 august, cu faza preliminară, și se va încheia pe 5 august. Pe lângă Daniela Dodean, din echipa feminină a României mai fac parte Elizabeta Samara și Bernadette Szocs.

Pe lângă tenis de masă, România trimite sportivi la Tokyo la alte 16 discipline: atletism, baschet 3x3, box. canotaj, ciclism, fotbal, gimnastică artistică, înot, canoe sprint, judo, lupte, scrimă. tenis, tir sportiv, tir cu arcul și triatlon.