Arad Smart Talks, o nouă conferință de succes pe tema evoluției orașului Arad prin antreprenoriat
10.06.2022
Joi, 9 iunie, a avut loc conferința Arad Smart Talks, cu titlu: 'Evoluția orașului Arad prin antreprenoriat'. Conferința, organizată de Asociaţia Mad City, i-a avut ca invitați speciali pe dl. Sandu Ion (manager P.A.B. Romania) și pe d-na Daniela Marișcu (Investitor & Antreprenor, Co-fondator EVX). Cu o considerabilă experiență in antreprenoriat, in dezvoltarea de parcuri acvatice şi alte proiecte în industria de agrement, Daniela Mariscu este co-fondator şi General Manager al EVX (Elevating Value X), o companie de capital privat şi brokeraj, care promite sa conecteze oportunități globale de finanțare cu idei si proiecte valoroase.

Invitații le-au vorbit tinerilor prezenți despre cat de importanta e inițiativa, perseverența și seriozitatea pentru a reuși într-o afacere. Sandu Ion și Daniela Marișcu au dorit să afle parerile tinerilor cu privire la ce afaceri și-ar dori să înceapă, dacă ar fi interesați să lucreze în România sau în afara țării și nu în ultimul rând care sunt motivele pentru care se gândesc să plece in alta tara.

„Am început acest proiect din dorința de a afla ce i-ar putea face pe tineri să rămână în Arad, dar să o aflăm direct de la ei. Am conturat câteva teme de discuții, încercând să acoperim cât mai multe domenii de interes și am împărțit chestionare în școli. Scopul nostru clar a fost să le dăm voie tinerilor să spună chiar ei de ce ar rămâne în Arad, cum își văd orașul și ce și-ar dori mai mult de la Aradul lor. Răspunsurile ne-au surprins prin maturitatea în abordare, prin complexitate și argumentare. Cred că am avut cu toții de învățat foarte multe în aceste conferințe, dezbaterile fiind unele extrem de dinamice și active. A fost o bucurie să vedem atât de multă energie și dorință de implicare din partea elevilor și studenților arădeni”, au specificat organizatorii.

Tinerii participanți au participat activ nu doar la aceasta conferință ci la toate cele 6 conferințe organizate (aceasta fiind ultima din aceasta serie) si au fost încântați de discuțiile ce au avut loc, discuții cu teme pe mai multe direcții si prezentate din perspective diferite. De asemenea, participanții au lăudat inițiativa Asociației Mad City din Arad si si-au manifestat dorinta ca aceste evenimente să fie cat mai dese pe viitor. Au fost placut surprinsi de acest concept 'fresh' dezvoltat in Arad, cu discuții libere si bazate pe teme actuale de interes.

Mai mult, Daniela Marișcu s-a arătat extrem de plăcut impresionată de acest concept de conferințe. Arad Smart Talks a fost finanţat de Fundaţia Alber, cu sponsorizarea ARED, iar partenerii acestui proiect inedit în Arad au fost Icetech și Besliu&Schmidt. Speakerii conferințelor au fost: Ildiko Biro – design și urbanism; Sorin Ciurariu – arhitectul șef al Aradului, Cristian Furău – medic și cadru universitar, Adrian Pică – VP Product Bolt, Călin Muscă – antreprenor în agribusiness, Bogdan Nadolu – sociologie; Sandu Ion – antreprenor și Daniela Marișcu – antreprenor.

Din partea organizatorilor au participat:
Raul Budurean - Brand & Communication Manager
Olimpia Besliu - Avocat, expert achiziții publice
Carmen Schmidt - Manager proiect

Mai multe informații cu privire la acest proiect se pot găsi pe pagina de facebook AradSmartCity: https://www.facebook.com/aradsmartcity sau pe pagina web a proiectului: www.aradsmartcity.ro.