Antal și Hora vor părăsi și ei UTA! Arădenii, aproape de transferul unui atacant lituanian
31.12.2021

Pe lângă Florin Ilie, Marius Tomozei și Sorin Bustea, care au părăsit oficial UTA astăzi, alți doi fotbaliști din lotul condus de Laszlo Balint sunt aproape de plecarea de la Arad. Ioan Hora și Liviu Antal nu mai fac parte din planurile tehnicianului „roș-albilor” și vor fi nevoiți să își găsească alte formații în ianuarie. 

De asemenea, juniorii Haralambie Mociu, Tudor Călin și Adrian Mar vor părăsi și ei, foarte probabil, clubul arădean, însă sub formă de împrumut.

La capitolul achiziții, arădenii sunt aproape să semneze cu atacantul lituanian Karolis Laukzemis. În vârstă de 29 de ani, „vârful” de 1,88m a jucat în țara natală la Atlantas, Palanga, Granitas și Suduva, dar și la Jelgava (Letonia), Istra (Croația), Tabor Sezana (Slovenia), Hibernians (Malta) și Kaisar (Kazahstan). 

Cele mai importante realizări le-a obținut în tricoul celor de la Suduva, cu care are două titluri de campion al Lituaniei, în 2017 și 2018, dar și cel mai bun sezon din punct de vedere al reușitelor, 14 goluri în 31 de partide în 2017.

Atacantul are 27 de meciuri și două goluri în echipa națională a Lituaniei, unde a jucat alături de utiștii Rolandas Baravykas și Modestas Vorobjovas. Ultima sa experiență a fost în prima ligă din Kazahstan, unde a marcat 8 goluri și a oferit două assist-uri în 25 de meciuri pentru Kaisar, formație de care s-a despărțit la finalul sezonului, în luna octombrie.