Antal aduce victoria în „meciul sezonului”, UTA rămâne în Liga 1! UTA - Gaz Metan Mediaș 1-0
16.05.2021

UTA s-a impus cu 1-0 contra lui Gaz Metan Mediaş în partida din penultima etapă a play-out-ului din Liga 1. Golul lui Antal din minutul 50 a adus victoria care salvează matematic echipa arădeană de locurile de baraj. Fostul golgheter al primei divizii a marcat cu un şut din cădere după ce Hora a trimis în bară cu o lovitură de cap.

"Roş-albii" au făcut poate cel mai bun meci pe propriul teren din acest sezon. Trupa arădeană a dominat partida de la un capăt la altul şi a avut alte patru-cinci șanse mari de a majora diferenţa, însă Albu a lovit bara, iar arădeanul Pleşca a fost în zi de graţie la ultimul său meci în orașul natal. Portarul Mediaşului a avut intervenţii excelente la ocaziile semnate de Roger, Miculescu şi Albu.

Antrenorul Laszlo Balint a a tras concluziile după victoria care a asigurat menținerea UTA-ei în Liga 1: „Sunt trei puncte extrem de importante. Practic, este cea mai importantă victorie a sezonului și, în opinia mea, obținută în urma celui mai bun joc făcut pe propriul teren în acest sezon. Felicitări băieților, toate aprecierile trebuie să meargă către ei, pentru că au reușit atât din punct de  vedere individual, cât și colectiv să facă un joc foarte bun. Din păcate nu am reușit să marcăm decât un singur gol dar cred eu că victoria este pe deplin meritată, am controlat jocul de la un capăt la celălalt, ne-am creat foarte multe ocazii mari. Gaz Metan, o echipă de altfel foarte bună, nu a reușit să ne pună probleme deosebite și tocmai de aceea spun că nu cred că poate fi pusă la îndoială victoria noastră. Știu foarte bine ce băieți sunt în vestiar și tocmai de aceea toată săptămâna asta, tot ce am făcut a plecat de la acest principiu, că trebuie să avem încredere în noi, că trebuie să avem încredere în grup, că trebuie să avem încredere în ceea ce am antrenat și iată că am reușit să jucăm la un nivel foarte bun în această seară și să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Deci una peste alta, din fericire, cumva toate energiile s-au aliniat pentru noi, am reușit să să facem un joc consistent, am reușit să ne facem fericiți suporterii și suntem foarte mulțumiți de acest aspect. Ne bucurăm că, chiar dacă din stradă, au fost alături de noi și le mulțumim pe această cale pentru încrederea pe care au avut-o chiar dacă au mai fost și momente când ne-au criticat și a trebuit să băgăm capul în pământ. Da de a doua zi am luat de la capăt am muncit și iată că, cu o etapă înainte de finalul campionatului, suntem cu obiectivul îndeplinit. Asta nu înseamnă că în ultima etapă nu ne vom respecta blazonul. Sper să nu intervină relaxarea, să mergem să jucăm fotbalul pe care știm să-l jucăm și să facem un joc bun. Mă bucur că suporterii au avut încredere în noi, în băieți, mă bucur că au fost alături de noi, abia așteptăm să-i avem în tribună, să le simțim energia și aproape de noi aici fizic pe stadion și sunt convins că în momentul în care suporterii vor popula stadionul nostru vom fi mult mai puternici.”

Arădenii au ajuns la 31 de puncte cu acest succes, patru peste FC Voluntari, prima echipă aflată pe loc de baraj. În ultima etapă, UTA joacă chiar pe terenul ilfovenilor, miercuri, de la ora 18:30.