Amenzi pentru mizerie și dezordine
14.01.2021

Poliția Locală a verificat în această săptămână felul în care firmele și cetățenii din municipiul Arad respectă legislația referitoare la întreținerea curățeniei. Mai exact a fost verificat felul în care se prezintă trotuarele, spațiile verzi adiacente domeniului public și curțile cu vizibilitate dinspre domeniul public. Au fost vizate cartierele Aurel Vlaicu, Micălaca, Aradul Nou și Drăgășani.


Cele mai mari amenzi, în cuantum de 3500 de lei, au fost aplicate unui agent economic, pentru neîntreținerea curățeniei în proximitatea unui punct de lucru și pentru deversarea de ape uzate direct pe domeniul public. De asemenea, o persoană fizică a fost amendată cu 700 de lei pentru depozitarea de materiale de construcție pe domeniul public. Au fost sancționați la rândul lor și mai mulți proprietari de autovehicule, care și-au parcat mașinile pe spațiul verde.


Cuantumul total al amenzilor aplicate de Poliția Locală în cadrul acestei acțiuni a fost de 6800 de lei. În plus au mai fost înregistrate și cazuri de abateri minore, cazuri în care agenții Poliției Locale au considerat că este suficient un avertisment adresat celor în culpă, avertisment dublat, evident, de obligația de a repune lucrurile în ordine într-un termen stabilit.