Alte 15 tone de deșeuri adunate de pe raza municipiului
24.08.2021

În urma sesizărilor venite din partea cetățenilor și a patrulării în teren de către echipaje ale Biroului de Protecția Mediului din Direcția Generală Poliția Locală au fost identificate mai multe zone din oraș unde deșeurile sunt aruncate în intravilan direct pe sol sau în extravilan, pe câmp.

Drept urmare, în ultima lună, pe lângă controalele efectuate în zonele respective, 15 persoane beneficiare de venit minim garantat și 6 persoane condamnate penal au  prestat muncă  în folosul comunității, procedând la acțiuni de salubrizare în perimetrele semnalate.

Aceștia, sub supravegherea polițiștilor locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Supraveghere Comunitară, au acționat pe străzile Henri Coandă și Baba Novac, pe Malul Mureșului, Calea Aurel Vlaicu, Calea Bodrogului, în Parcul Europa, pe Câmpul Liniștii și în cartierul Subcetate. În cursul acestei acțiuni, au fost colectate manual 12 tone de deșeuri.

PMA atrage atenția persoanelor fizice și juridice asupra faptului că le revine obligația de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional, în scopul evitării măsurilor sancționatorii. De asemenea, luând în considerare discrepanța dintre suprafețele mari ce trebuie verificate și resursele umane limitate care pot fi alocate de DGPL pentru monitorizarea terenurilor unde se deversează deșeuri ilegal, DGPL roagă cetățenii Aradului să sesizeze aceste activități în timp ce ele sunt în desfășurare, pentru a identifica și sancționa pe loc făptuitorii.