Alertă cu ,,bombă’’ la o casă de schimb valutar din Arad
02.10.2021

Astăzi, în jurul orei 08.25, un bărbat de 28 de ani din Tisa Nouă, a intrat în incinta unei case de schimb valutar din municipiul Arad și sub amenințarea că va detona o bombă artizanală, i-a cerut angajatei să-i dea toți banii din casă, împingând în acest sens, prin fanta de acces, o pungă de plastic. Totodată a pus pe tejghea un obiect de culoare neagră despre care acesta susținea că este o bombă și pe care o va detona dacă femeia nu se conformează cerințelor lui. Aceasta nu și-a pierdut cumpătul, a acționat butonul de panică și a apelat numărul unic de urgență 112. În acel moment bărbatul s-a speriat și a fugit, însă a fost imobilizat de către un cetățean care se afla în apropiere.  

În același timp, la fața locului au ajuns de urgență un echipaj de Jandarmerie și un echipaj de la societatea de securitate care asigura paza societății respective.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că obiectul prezentat sub formă de bombă nu este altceva decât un difuzor audio, însă în urma controlului corporal a fost descoperit un cuțit de bucătărie. Întrebat de către jandarmi ce intenționa să facă cu el, acesta le-a răspuns că urma să-l folosească în cazul în care era urmărit.     

Bărbatul, împreună cu obiectele găsite asupra lui, a fost predat organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor și luarea măsurilor legale.