Alegerile pentru desemnarea președintelui României!
10.11.2019

Secţiile de vot s-au deschis la ora 07:00 şi se închid la ora 21:00, când preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de vot vor declara votarea încheiata şi vor dispune închiderea secţiei.

Printre primii arădeni care au votat in Arad, ne numărăm şi noi.

Înainte de a începe emisiunea "Weekend la Radio Arad", am trecut pe la secţiile de votare şi ne-am exercitat dreptul de vot.

La fel de conştinciosi au fost şi radioascultatorii noştri din diaspora, care nu au stat pe gânduri şi s-au mobilizat către una dintre cele 835 de secții organizate în străinătate.

La ora 7 dimineața s-au deschis cele 437 de secții de votare din județ, dintre care 115 de secții sunt în municipiul Arad. 

Din cei peste 18 milioane de români cu drept de vot, 388.129 de alegători se află în județul Arad, din care 148.134 de alegatori în municipiul Arad.

În judeţul Arad au ajuns 428.230 de buletine de vot necesare derulării primului tur al alegerilor prezidenţiale, dar şi 5 ştampile cu menţiunea „Votat” pentru fiecare secţie.

Votul în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate continuă!

Exercitarea dreptului de vot, în străinătate, a început vineri, 8 noiembrie, a continuat sâmbătă, 9 noiembrie, iar cetățenii români stabiliţi dincolo de graniţele României pot vota în continuare şi astăzi până la ora 21:00.

Procesul de votare este simplificat la alegerile prezidențiale din noiembrie, pentru că totul se va face electronic, pe tabletele pe care le-a asigurat Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Mai exact, potrivit STS, un număr de aproximativ 25.000 de tablete au fost predate atât în țară, cât și în străinătate pentru buna desfășurare a alegerilor prezidențiale.

Dintre acestea, 18.748 de tablete au fost predate către operatorii de calculator din ţară şi 6.609 tablete către cei din străinătate. 

STS a mai precizat ca in toate secţiile s-au luat măsuri pentru asigurarea serviciilor de voce şi date, precum şi pentru asigurarea echipamentelor necesare, în străinătate fiind distribuite 501 routere.

Conform unui raport de anul acesta publicat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, 9,7 milioane de români trăiesc în străinătate.

Votul tău contează!