Al treilea eșec la rând pe teren propriu, emoțiile continuă: UTA - Politehnica Iași 1-2
09.05.2021

UTA a pierdut cu 1-2 împotriva Politehnicii Iaşi în meciul din etapa 7 a play-out-ului din Liga 1.

Arădenii au început mai bine meciul şi au ratat două ocazii prin Roger şi Rusu, dar cei care au înscris primii au fost oaspeţii. Passaglia l-a învins pe Iacob dintr-o lovitură liberă din lateral dreapta. După alte trei minute, Vorobjovas l-a faultat în careu pe Onea, iar Popadiuc a transformat penalty-ul, stabilind scorul pauzei, 0-2.

Partea a doua i-a aparţinut în totalitate UTA-ei. Hora a redus din diferenţă în minutul 65 cu o lovitură de cap din 10 metri după o pasă lungă a lui Roger, iar Petre putea să egaleze, însă a preferat un dribling în locul unui şut din poziţie ideală, iar portarul Brînză a respins.

La ultima fază a meciului, Brînză a atins balonul înainte de a-l degaja şi apoi l-a luat în mână, iar utiştii au beneficiat de o lovitură liberă indirectă din colţul careului de şase metri. Mingea a fost aşezată pentru Petre, care a tras într-un adversar, după care balonul a lovit bara transversală şi a ieşit din suprafaţa de joc.

Scor final 2-1 pentru ieşeni, iar UTA are în continuare emoţii. Arădenii nu mai pot retrograda direct, dar sunt implicaţi în lupta pentru evitarea poziţiilor care duc la baraj. Pentru prima oară în acest play-out, utiştii au o săptămână de pauză între meciuri, deoarece partida din etapa 8 este programat duminică, 16 mai, de la ora 14:00, pe teren propriu contra lui Gaz Metan Mediaş.