Ai COVID şi eşti in vacanţă în Grecia? Nu mai eşti obligat să stai în izolare
12.07.2022

Reguli noi in Grecia pentru turistii infectati cu COVID.

Acestia nu mai sunt obligați să intre în carantină, dar sunt sfătuiți să se autoizoleze. Aceasta rămâne însă o opțiune la latitudinea lor și dacă vor, vor putea călători cu avionul, feribotul sau alte mijloace de transport cu condiția să poarte tot timpul mască de protecție de tip FFP2 sau KN95 (cu protecție ridicată).



Cetățenii greci care au Covid trebuie să rămână în autoizolare timp de cinci zile, dar regula nu se aplică și în cazul turiștilor.
Prin urmare, călătorii care vizitează Grecia și care se îmbolnăvesc de Covid pot rămâne în camera de hotel pe perioada rezervată, dacă doresc acest lucru, și pot călători cu toate mijloacele de transport în comun, indiferent dacă rezultatele testelor sunt pozitive sau negative, atât timp cât poartă o mască cu protecție ridicata.

Pentru fiecare caz pozitiv, trebuie anuntat la hotel. Turistului i se va pune la dispoziție o mască și va fi informat medicul intern al unității. Pentru hotelurile sau unitățile care nu au medic, se apelează la medicul local pentru a face o evaluare a pacientului.

În cazul în care pacientul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat cu ambulanța sau prin orice alt mijloc necesar la cel mai apropiat centru de sănătate.

Grecia a raportat 113.373 de cazuri noi de infecție și 150 de decese în ultimele șapte zile.