Aglomerație tot mai mare la frontieră!
18.12.2021
E aglomerație tot mai mare la frontiera cu Ungaria, după ce mii de români care muncesc în vestul Europei vin în România ca să își petreacă sărbătorile de iarnă cu familia din țară.
Pe lângă numărul mare de oameni, la intrarea în țară, românii mai au de așteptat ore bune la triajul epidemiologic. Și pentru că mulți dintre ei nu sunt vaccinați, aceștia vor trebui să stea în carantină. Pentru a face față situației, poliția de frontiera și DSP Arad au adus mai mulți oameni la lucru.
Aglomerația de la frontiera de vest a României crește de la o zi la alta. Conform aplicației de monitorizare a traficului de pe pagina poliției de frontieră române, timpi mari de așteptare la intrarea în România sunt, sâmbătă, în toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria.
De exemplu, punctul de trecere a frontierei Turnu, care se află la 20 km de municipiul Arad, folosit zilnic până acum mai mult de arădenii care au case în Ungaria și evitat de românii care muncesc în vestul Europei s-a aglomerat și el, iar timpii de așteptare au fost de cel puțin 120 de minute. Asta spre nemulțumirea localnicilor care au case în Ungaria, care pentru micul trafic de frontieră trebuie să stea la rând cu cei care circulă mii de km. Alții au încercat să intre peste rând.
Cel mai aglomerat este în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac 2 autostradă. Oamenii spun ca nu au avut probleme pe drum, însă la granita cu Romania cozile sunt interminabile.
Cei nevaccinati au de asteptat si la controlul epidemiologic.
Chiar dacă poliția de frontieră română a luat măsuri speciale și lucrează la capacitate maximă, pe 12 căi de intrare în România, aplicația de trafic arată timpi de așteptare de cel puțin 240 de minute. 
Politistii de frontiera se asteptau ca traficul sa creasca in aceasta perioada în continuare.
Pentru a face față situaței, Direcția de Sănătate Publică Arad a dublat sau chiar triplat personalul de la triajul epidemiologic din frontieră.
Pe toată frontiera cu Ungaria, în ultimele 24 de ore, au intrat în România 27.500 de persoane, față de 13.500 într-o perioadă normală.