Adrian Petre în lotul României la Europeanul de tineret
20.03.2021

La o zi după convocarea lui Florin Iacob, UTA primește o altă veste onorantă. Atacantul Adrian Petre va face parte din lotul de tineret al României care va participa la prima fază a Campionatului European de Tineret. La fel ca și portarul UTA-ei, Petre se afla pe lista de rezervă însă din cauza problemelor medicale acuzate de atacantul lui CFR Cluj, Valentin Costache, a fost chemat ”sub arme” de urgență de selecționerul Adrian Mutu.

Nu este pentru prima dată când atacantul arădean participă la această competiție. Ne amintim că acum doi ani Adrian Petre a făcut parte din lotul naționalei de tineret care a reușit să ajungă în semifinala turneului desfășurat atunci în Italia, reușind să și înscrie în partida cu Croația. 

Campionatul European de Tineret, găzduit de Ungaria și Slovenia, se va desfășura anul acesta în două faze: faza grupelor, care va avea loc la finele acestei luni și faza eliminatorie care se va desfășura în vară. Tricolorii mici pleacă astăzi în Ungaria unde vor disputa următoarele meciuri:

- România - Țările de Jos (24 martie, ora 22.00)

- Ungaria - România (27 martie, ora 19.00)

- Germania - România (30 martie, ora 19.00) 

Pentru această fereastră dedicată meciurilor echipelor naționale, UTA dă 3 jucători la loturi: Florin Iacob la lotul național de seniori, Adrian Petre la lotul național de tineret și Modestas Vorbojovas pentru naționala mare a Lituaniei.