Adio vot cu viza de flotant?
23.02.2021

Adio vot cu viza de flotant?!

Un nou proiect de lege ar putea revoluţiona modul în care se votează în România.

Se inceraca in aceste zile să se rezolve un aspect al turismului electoral, care distorsionează rezultatul alegerilor. Astfel, potrivit proiectului, românii care şi-au stabilit reședința în circumscripția electorală de mai puțin de un an de zile înaintea datei scrutinului nu vor mai putea vota în acea localitate.

Așadar, dacă ai pe buletinul de identitate o viză de flotant mai nouă de un an de zile, va fi interzis să votezi în circumscripția electorală în care ți-ai stabilit reședința.

Aaceasta pentru ca multe persoane îşi fac viză de flotant cu câteva zile, o săptămână sau o lună înainte de alegeri şi viciază rezultatele electorale din localitate respectivă, în care nu mai calcă apoi pana la urmatoarele alegeri.


Este inadmisibil ca prin votul astfel viciat din localitățile respective, de către cetățenii care nu locuiesc în comunitățile respective, să fie compromise programele de dezvoltare ale localităților! Stop turismului electoral!”, au scris in expunerea de motive initiatorii de la PNL