"Adevărata valoare a vieții stă în dragoste. Este o limbă universală." INTERVIU #AOA2024: Denis Roabeș (THE MOTANS)
08.09.2024

INTERVIU: "Adevărata valoare a vieții stă în dragoste. Este o limbă universală." - Denis Roabeș (THE MOTANS)

Întotdeauna am admirat dedicarea și pasiunea neobosită a unui artist, care, deși are un program extrem de încărcat, reușește să aducă magie de fiecare dată când urcă pe scenă.

Este impresionant cum, în ciuda oboselii și a provocărilor zilnice, găsește mereu energia să ofere publicului o experiență de neuitat.

Când este pe scenă, se transformă complet, devenind un singur suflet cu spectatorii săi, conectându-se cu ei într-un mod profund și autentic.

Această capacitate de a transcende limitele timpului și spațiului și de a crea o legătură trainica între el și public, este ceva cu adevărat rar și prețios.


Unul dintre aceste exemple este Denis Roabeș, solistul trupei The Motans, căruia îi voi fi recunoscătoare pentru momentele în care reușește să facă uitate toate grijile noastre și să ne poarte într-o lume plină de emoție și frumusețe.

Și bineînțeles pentru timpul acordat. ^_^

La o scurta căutare pe Google, găsim informații despre copilăria lui, despre debutul său în muzică, despre faptul că își ține viață privata departe de ochii publicului, și multe alte detalii.

Dar că să rezumăm tot într-o scurtă biografie, pentru cei ce nu știu, Denis provine din Republica Moldova și este un artist autodidact. La vârsta de 7 ani, acesta și-a pierdut tatăl, iar de atunci mama lui a umplut golul din sufletului artistului. A cochetat cu Facultatea de Istorie, Facultatea de Inginerie și cea de Psihologie, însă a decis să pună punct înainte să finalizeze vreuna dintre ele.

În momentul de față, pe lângă interpretare, își scrie singur piesele, își compune linia melodica și, uneori își regizează și videclipurile muzicale. Mai mult decât atât, versurile multor piese ale altor interpreți poartă amprenta lui.

Și-a cunoscut partenera de viață în timpul unui concert, cu care s-a căsătorit anul trecut, când tot atunci au și devenit părinți.

Printre lucrurile care îi definesc valoarea ca artist, Denis spune că pasiunea și viziunea sunt vitale.

"Da, sunt mulți oameni care fac lucruri minunate izvorâte din pasiune, dar pentru a putea fi perseverent, ai nevoie și de viziune. Aceasta reiese în urma unui cumul de factori. Apare natural. Așa a apărut și la mine. În timp. Trebuie doar să ai răbdare."


Prin muzica, faci un transfer de emoție, iar uneori ai nevoie ca acea emoție să îți fie transferată ție și doar ție. Tocmai de aceea, există artișți care, în adâncul creației lor, au piese ce rămân ascunse în sertare, compoziții care nu văd niciodată lumina zilei. Aceste lucrări, pline de suflet și emoție, sunt ca niște bijuterii necunoscute, păstrate cu grijă, dar nedestinate publicului.

Denis recunoaște că și el are "piese puse la sertar"; unele "radio-ready", care cândva vor fi lansate, în variantă îmbunătățită, iar altele care "au menirea de a rămâne acolo. Sunt reflexia trăirilor și a gândurilor mele. O poveste care vă rămâne nespusă."


Departe de luminile reflectoarelor, Denis este o persoană simplă, cu picioarele pe pământ, fără pretenții sau dorință de a epata. Nu se lasă purtat de vanitatea succesului, ci își păstrează mereu o atitudine umilă și recunoscătoare. Cea mai mare mândrie a sa nu sunt gloria și premiile dobândite, ci "oamenii pe care îi iubesc. Pentru mine, familia și prietenii sunt adevărata comoară a vieții, de care sunt foarte mândru, atunci când privesc în urmă și văd unde am ajuns."

De ce este Denis atât de iubit de români? Pentru că el însuși este dragostea! 

"Adevărata valoare a vieții stă în dragoste. Este o limbă universală. Iar atunci când vorbim despre dragoste, trebuie să știm că aceasta nu funcționează doar într-o singură direcție. Trebuie să funcționeze și invers. Spre exemplu, eu ofer emoție și dragoste publicului. Ei bine, și publicul care simte muzica noastră și care vine la concerte mă schimbă pe mine ca artist și ca om. Mă face un om mai bun."

Întrebat dacă de-al lungul timpului, trupa The Motans s-a confruntat cu momente ciudate, Denis Roabeș a declarat că oamenii au tendința de a fi uneori subiectivi. "Pentru unii, ceva ciudat poate fi ceva normal. Ori viceversa. Ți s-ar părea ciudat să vezi oameni că dansează și cantă în mijlocul străzii? Vreau ca oamenii care vin la concertele noastre să înțeleagă că sunt liberi să se exprime așa cum doresc, atât timp cât emană emoții frumoase și pozitive."


Am prostul obicei să... beau prea multe cafele pe zi. 

Voi rămâne veșnic recunoscător... Oamenilor care m-au crescut și educat, și oamenilor care mă iubesc și pe care îi iubesc.

Viață mea fară muzica ar fi... Viața mea!

Cuvântul care mă definește este... Nu există așa cuvânt. Încă nu s-a inventat așa cuvânt. (râde)

Nu m-am gândit niciodată să... Termin o propoziție ca aceasta." (râde)

Cât despre planurile de viitor ale trupei, ei bine, aflați că The Motans pornește într-o nouă aventură, de data aceasta pe tărâmuri noi — în Statele Unite ale Americii și Canada. Acest turneu reprezintă nu doar o provocare logistică, dar și o oportunitate extraordinară de a-și împărtăși muzica cu fanii de peste ocean.


"Chiar dacă va fi o călătorie lungă, acest turneu marchează un pas important în cariera noastră. Ne dorim să creăm amintiri frumoase și să aducem bucurie celor care le iubesc muzica noastră, indiferent de distanțe." - a conchis Denis la final de interviu.

Detalii The Motans Live Tour USA & Canada October 2024 aici, https://www.dmstarproduction.com.