Actualizare | Pietonul accidentat a decedat
28.02.2020

ACTUALIZARE | 14:35 | COMUNICAT IPJ: Urmare a accidentului rutier din această dimineață de pe DN7, pe raza localității Bătuța, revenim cu precizarea că pietonul a decedat datorită leziunilor suferite la UPU Arad în jurul orei 12.25, iar conducătorul auto vinovat de producerea accidentului a suferit leziuni care califică rănirea acestuia ca fiind gravă.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

ACTUALIZARE (ora 11:15)

Din primele cercetări la fața locului, s-au constatat următoarele: Astăzi,  în jurul orei 08:25, pe D.N.7, km 476+895, un bărbat de 44 de ani din județul Caraș-Severin, a condus o autoutilitară pe raza localității Bătuța și ieșind de pe un drum secundar din partea dreaptă a D.N.7 (vis-a-vis de o carieră de piatră), înspre Deva, nu a acordat prioritate de trecere unei alte autoutilitare în cuplu cu semiremorcă, condusă regulamentar pe sensul de mers Arad-Deva de un bărbat de 43 de ani din județul Sibiu, cele două autovehicule intrând în coliziune.

Încercând să evite impactului, al doilea autotren a pătruns pe sensul opus de mers, moment în care a acrosat un bărbat de 54 de ani din localitatea Bârzava, angajat al unei societăți comerciale, care în calitate de pieton efectua activități de curățare a noroiului de pe partea carosabilă.

În urma evenimentului au fost răniți pietonul și șoferului primei autoutilitare, urmând a fi făcută încadrarea legală în funcție de concluziile medico-legale.

Ştirea iniţială:

A avut loc un accident rutier pe DN 7 în Localitatea Bătuța (UAT Bârzava), între 2 autotrenuri.

La faţa locului s-a deplasat de la Secția de pompieri Barzava 1 ASAS, 1 Descarcerare, 1 SMURD și 9 Subofițeri, de asemenea s-a mai deplasat 1 echipaj SAJ. Au fost găsite 2 victime care au fost predate echipajelor medicale și transportate la spital, conform ISU Arad.

Din primele informații venite din partea IPJ Arad, ar fi vorba despre două autotrenuri. Un autotren ar fi ieșit de pe un drum lateral al DN 7 fără să se asigure corespunzător, iar al doilea, care se deplasa pe drumul național ar fi intrat în coliziune cu acesta. 

În urma impactului ar fi rezultat rănirea gravă a unui bărbat și ușoară unui alt bărbat. Drumul național nu a fost și nu este blocat nici acum, se circulă alternativ pe un sens de mers.

Foto: DRDP Timişoara