Acțiuni pentru combaterea comerțului de contrabandă
25.12.2019

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a actelor de comerț ilicit cu țigări de contrabandă, materiale pirotehnice și mărci înregistrate.

În urma acestor acțiuni, ce s-au desfășurat zilele trecute, jandarmii au depistat în flagrant trei bărbați și o femeie, care ofereau spre comercializare 400 pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, o femeie care deținea și comercializa mai multe articole de îmbrăcăminte purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci înregistrate, în valoare de peste 4.000 de lei și două femei care dețineau și comercializau 1.630 bucăți materiale pirotehnice.

Persoanele în cauză au fost depistate în zona Pieței „Mihai Viteazul“ și Piața Obor, din municipiul Arad.

Pe numele celor șapte persoane, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de contrabandă, punerea în circulație a unui produs purtând o mară înregistrată pentru produse identice ori similare și desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Țigările netimbrate, articolele de îmbrăcăminte și materialele pirotehnice, au fost ridicate în vederea confiscării.

De la începutul anului și până în prezent, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad a desfășurat mai multe acțiuni de acest gen, înclusiv în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean Arad,  în care  au fost depistate în flagrant 53 de persoane care desfășurau activități ilicite de comerț cu țigări netimbrate și au fost ridicate în vederea confiscării peste 5500 pachete cu țigări.

De asemenea, au fost depistate 22 de persoane care dețineau și comercializau articole de îmbrăcăminte purtând o marcă identică sau similară cu alte mărci inregistrate. Valoarea articolelor de îmbrăcăminte, ridicate în vederea confiscării, în cursul acestui an, este de 9.500 de lei.