Acțiuni mixte în cartierele municipiului
03.07.2020

Polițiștii locali au continuat seria acțiunilor mixte în cartierele municipiului. 

De această dată, echipajele și-au făcut simțită prezența în zone din cartierul Gai unde au existat sesizări în registrul protecției mediului, actelor de comerț neautorizate, ordinii și liniștii publice, respectiv circulației pe drumurile publice.

Pentru parcarea pe spațiul verde, nemenținerea curățeniei în zone adiacente imobilelor, depozitarea materialelor de construcții pe trotuare și spații verzi adiacente imobilelor, polițiștii locali din cadrul Biroului de Protecția Mediului au aplicat 14 sancțiuni. La expirarea termenului de 15 zile fixat de acest echipaj, șase dintre locațiile verificate vor fi evaluate din nou în ceea ce privește conformarea de către proprietari la măsurile dispuse, în timp ce două situații au fost remediate la fața locului.

Polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice au aplicat două sancțiuni pentru autovehicule oprite neregulamentar, iar în situația a două camioane (o semiremorcă și un cap tractor) garate pe domeniul public urmează identificarea conducătorilor auto, respectiv sancționarea acestora pentru încălcarea prevederilor HCLM nr.303/2016 privind aprobarea Regulamentului de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad.

Angajații DGPL Arad cu atribuții de ordine publică au aplicat două sancțiuni pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, respectiv nepurtarea măștii de protecție într-un spațiu comercial.

Pentru două societăți comerciale din cartier care nu dețineau autorizație de alimentație publică, respectiv aviz pentru orarul de funcționare, s-au întocmit, de asemenea, procese verbale, de către echipajul Compartimentului de Control Comercial.

Acțiunea punctuală din cartierul Gai s-a finalizat cu 22 amenzi, în cuantum de 7100 lei. Un număr mai mare de persoane fizice au fost avertizate verbal asupra necesității respectării normelor legale destinate prevenirii răspândirii COVID-19.