Acțiuni de Dezinsecție în Municipiul Arad
18.04.2024

Combaterea insectelor dăunătoare

Primăria Municipiului Arad informează cetățenii că între 23 și 30 aprilie 2024 vor avea loc acțiuni de dezisecție în oraș, având ca scop combaterea populației de insecte dăunătoare, în special țânțarii și căpușele.


Tratamente chimice și dezinsecție

În cadrul acestor acțiuni, vor fi efectuate tratamente chimice antilarvare, împotriva țânțarilor adulți și împotriva căpușelor. De asemenea, se vor desfășura acțiuni de dezinsecție în zonele interioare pentru combaterea artropodelor.


Programul acțiunilor

Tratamentul terestru antilarvar va avea loc în timpul zilei, începând cu ora 06:30, pe malurile Râului Mureș și în zonele umede cu vegetație. Tratamentul terestru împotriva țânțarilor adulți se va efectua noaptea, între orele 21:30 și 05:00, în zonele cu vegetație. În aceleași intervale de timp, vor avea loc și tratamentele de dezinsecție, inclusiv împotriva căpușelor, în zonele verzi cu vegetație densă din parcuri, spații publice și de agrement.


Recomandări pentru cetățeni

Primăria îndeamnă cetățenii să evite zonele în care se efectuează tratamentele și să respecte semnalele speciale de avertizare luminoase emise de utilaje. Crescătorii de albine sunt rugați să ia măsuri de protecție a stupilor în această perioadă. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile, datele sau durata acțiunilor de dezisecție pot fi modificate.

Se recomandă tuturor cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor din municipiul Arad să efectueze tratamente de dezinsecție în spațiile deschise, pentru a asigura eficiența măsurilor de combatere a insectelor dăunătoare.