Acțiune Ziua Vârstnici Arad „Să învățăm să trăim sănătoși”
04.10.2019

Crucea Rosie Romana filiala Arad, a initiat o actiune la centrul de zi de varstnici Confectii, in vederea insusirii unor notiuni de privind sanatatea persoanelor varstnice, acordare prim ajutor in caz de nevoie.

La actiune au participat voluntarii i filialei asist Savu A, studenti Potop Delia, Memete A , care au efectuat demonstratii de prim ajutor, au facut masuratori de tensiune, puls, oxigenare creier. Au urmat discutii pe diverse teme medicale.

Actiunea s-a finalizat prin acordare cadouri in materiale de igiena personala sapun, pasta de dinti. Vom continua aceste actiuni si in viitor considerand binevenite discutiile medicale cu persoanele varstnice, varsta la care ap cele mai multe probleme, nelamuri legate de sanatate.

Tot in contextul asigurarii persoanelor varstnice conditii bune de trai, filiala a donat Centrului de persoane varstnice Arad, 20 de paturi spital cu manipulare eléctrica provenite din donatia partenerului Osteuropahilfe germania. Paturile sant deja móntate in saloanele centrului. Totodata pe parcursul colaborarii am asigurat alimente din donatii pentru masa persoanelor varstnice.

Multumim voluntarilor nostrii pentru timpul acordat activitatii precum si conducerii centrului de varstnici car ene-au primit cu caldura.