Acțiune de Dezinsecție în Municipiul Arad
05.08.2024

Tratament împotriva Țânțarilor Adulți

Primăria Municipiului Arad, prin operatorul economic DD Chim S.R.L., va derula o nouă acțiune de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Arad. Acțiunile de dezinsecție vor continua în perioada 05-14 august 2024, cu tratamente concentrate între 07 și 09 august 2024.


Tratamente Aplicate

Tratamentul terestru împotriva țânțarilor adulți se va desfășura pe timp de noapte, între orele 21:45 și 04:30, în nopțile de 07/08 august și 08/09 august 2024. Aceste tratamente vor acoperi zonele cu vegetație, spațiile deschise din domeniul public și privat al municipiului, inclusiv parcurile, spațiile verzi și malurile de lac.

În cursul zilei de 08 august 2024, se va aplica și tratamentul împotriva căpușelor în zonele verzi cu vegetație densă din parcuri, spații publice și de agrement, precum și în locațiile reclamate ca fiind posibile focare aflate pe domeniul public și privat al Municipiului Arad.


Produse Utilizate

Produsele biocide folosite includ Cymina® Ultra pentru combaterea țânțarilor adulți și Deltatim® Plus pentru tratamentul împotriva căpușelor. Aceste substanțe sunt avizate de Ministerul Sănătății și sunt incluse în Registrul Național al Produselor Biocide.


Recomandări pentru Cetățeni

Cetățenii sunt rugați să evite trecerea sau staționarea în zonele de acțiune a utilajelor în timpul pulverizării soluțiilor. Crescătorii de albine sunt sfătuiți să ia măsuri pentru protejarea albinelor în perioada menționată.

În cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, tratamentele vor fi decalate sau prelungite.


Eficiența măsurilor de combatere

Pentru eficiența măsurilor de combatere și eliminare a potențialelor focare de infecție, acțiunile de dezinsecție trebuie tratate unitar atât pe domeniul public, cât și privat. Se recomandă tuturor cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor să efectueze tratamente de dezinsecție în spațiile deschise pe malurile apelor, în depozitele de anvelope uzate, subsolurile blocurilor și alte asemenea locații.