Accident Rutier între Odvoș și Conop: Autocamion cu Gaz Lichefiat Răsturnat
05.08.2024

Ieri seară, în jurul orei 18:30, un accident rutier grav a avut loc între Odvoș și Conop, implicând un autocamion încărcat cu gaz lichefiat care s-a răsturnat în afara părții carosabile. Șoferul autocamionului a reușit să iasă din vehicul și a refuzat transportul la spital. Autocamionul transporta stiren monomer stabilizat, o substanță ușor inflamabilă.


Scurgere de Lichid și Măsuri de Siguranță

La ora 21:00, echipa societății comerciale responsabile de autocisternă a constatat o fisură cu scurgeri de lichid. Pompierii au creat o perdea de apă pentru dispersarea vaporilor inflamabili, folosind trei linii de furtun. Tehnica de intervenție a fost suplimentată cu o autospecială de stingere de capacitate mare pentru a asigura necesarul de apă.


Evaluare și Transvazare

Un reprezentant al Gărzii de Mediu a ajuns la locul incidentului pentru a evalua situația și impactul asupra mediului. Echipa societății comerciale va efectua transvazarea substanței inflamabile în condiții de siguranță. Traficul rutier a fost deviat pe D.J. 682 pentru a facilita intervenția echipajelor de urgență.


Intervenția Continuă

Pe parcursul nopții trecute, s-a intervenit pentru dispersarea vaporilor cu două autospeciale de stingere de capacitate mare. Cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, s-au luat măsuri pentru protecție și menținerea perimetrului de siguranță, interzicând accesul persoanelor neautorizate în zonă.