Accident pe autostrada A1
12.11.2019

UPDATE: Un carambol, în care au fost implicate două maşini de mare tonaj şi un autoturism, a blocat complet, marţi, circulatia, pe autostrada vestului, Arad–Timişoara, timp de mai multe ore. Accidentul nu s-a soldat cu victime, însă carosabilul a fost acoperit cu bitumul scurs din cisterna implicată în coliziune. Echipele de intervenţie au muncit până spre prânz ca să degajeze drumul, iar circulaţia a fost deviată pe rute ocolitoare.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, deşi maşinile implicate au fost grav avariate. La faţa locului au fost aduse mai multe utilaje, o macara de mare tonaj, o cisternă care sa preia bitumul din cea avariată, dar şi un TIR care să transporte fierul vechi din autotrenul avariat.
Mai bine de 6 ore, circulaţia pe autostrada A1, dinspre Arad înspre Timişoara a fost complet blocată iar maşinile au fost deviate spre DN 69. Porţiunea de autostradă acoperită de bitum va fi mâine decapată, iar muncitorii vor trece la reasfaltarea autostrăzii în acea zonă.

UPDATE IPJ: Biroul Autostrăzi ne-au informat că traficul pe A1 se desfășoară pe o bandă de mers.

UPDATE IPJ: Din primele cercetări la fața locului s-a stabilit că în această dimineață, în jurul orei 05:25, un bărbat de 52 de ani, din județul Bihor, a condus ansamblul de vehicule format dintr-o autoutilitară și semiremorcă dinspre Arad spre Timișoara, iar la km 532 C2, pe autostrada A 1, a intrat în balans și ulterior în coliziune față spate cu ansamblul de vehicule format dintr-o autoutilitară Scania cu și semiremorcă, condus de un arădean de 66 de ani.

În incident a mai fost implicat și un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, acesta din urmă fiind prins între parapetul lateral și autoutilitara lovită din spate.

Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Traficul de pe autostradă a fost deviat la km 536 pe DN 69, fiind blocat și în acest moment.

Colegii estimează reluarea traficului pe o bandă în aproximativ o oră.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Circulație ÎNCHISĂ pe Autostrada A1, sensul Arad - Timișoara

Un accident rutier pe A1, la km 532, sensul de mers Arad - Timișoara. Sunt implicate un autotren (fier vechi), o cisternă (bitum fierbinte) și 1 autoturism. 

Există scurgeri de bitum. La fața locului se află și un echipaj de la poliția autostrăzi.

Rută ocolitoare: A1 Arad - DN 69 Timișoara - A1.S

Se estimează reluarea circulației în condiții normale în jurul orei 11:00/12.11.2019. - ne informează DRDP Timişoara.