A încercat să-şi scoată ilegal fiul din ţară
22.01.2020

O femeie care a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fiul a fost depistată de polițiștii de frontieră la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac.

Copilul a fost descoperit când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, la ieşirea din ţară, cetăţeanul român care conducea un autoturism înmatriculat în Spania. 

Împreună cu acesta, în calitate de pasageră, mai călătorea şi o femeie în vârstă de 32 de ani, iar în urma efectuării controlului fizic al mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascuns sub o pătură, în portbagajul autoturismului, un minor. 

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana ascunsă este un cetăţean român în vârstă de 13 de ani şi este fiul pasagerei.

Mama minorului a declarat că dorea să ajungă în Spania împreună cu fiul ei şi a recurs la această metodă deoarece nu deţinea document de călătorie valabil pentru minor şi procură notarială din partea tatălui pentru a putea călători în străinătate.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor trei cetăţeni, efectuând, totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.