A fost semnat certificatul de urbanism pentru drumul Arad-Oradea
16.09.2021

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a semnat astăzi certificatul de urbanism pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea.
Traseul este amplasat pe teritoriul administrativ a două județe: județul Bihor: (localitățile: Oradea, Sântandrei, Nojorid, Sânnicolau Român, Gepiu, Cefa, Mădaras, Salonta, Ciumeghiu, Avram Iancu) și județul Arad (localitățile: Zerind, Chișineu-Criș, Socodor, Șimand, Zimandu Nou, Șofronea, Arad). Lungimea totală a traseului este de cca. 119 km.

Am semnat astăzi certificatul de urbanism pentru drumul expres Arad-Oradea. Pe teritoriul județului Arad, drumul expres începe în partea de vest a localităților Zerind și Iermata Neagră și se desfășoară spre sud printre localitățile Chișineu-Criș și Socodor. Traseul continuă în lungul DN79, pe partea de vest a localităților Nădab, Șimand și Zimandu Nou. În continuare, drumul expres ocolește municipiul Arad pe partea de nord-vest și face joncțiunea cu varianta de ocolire Arad la nivel de autostradă în nodul rutier proiectat la intersecția variantei de ocolire cu DN7”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.