A fost desemnat proiectantul drumului expres Arad-Oradea!
18.06.2021

Comunicat CJ Arad: A fost desemnată firma care realizează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al drumului expres Arad-Oradea. Numele câștigătorului a fost făcut public astăzi, la Consiliul Județean Arad, în urma procedurii derulate pe SEAP (Sistemul Electric de Achiziții Publice). Este vorba despre SC Consitrans SRL. Conform legii, ceilalți ofertanți au la dispoziție 10 zile pentru contestarea rezultatului.

Astăzi, la Consiliul Județean Arad s-a reunit echipa de lucru a drumului expres Arad-Oradea. Au participat experți din Consiliile Județene Arad și Bihor, respectiv primăriile Oradea și Arad. În cadrul întâlnirii s-a supus spre aprobare către președinții celor două Consilii Județene și către cei doi primari raportul procedurii de evaluare. A fost semnată comunicarea pentru desemnarea câștigătorului care va întocmi studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al drumului expres.

Câștigătorul a fost stabilit în urma unei evaluări la care au fost depuse 5 oferte.

Potrivit comunicării câștigătorului, acesta va lucra cu 11 subcontractanți.

Suntem într-un ritm bun, în ce privește realizarea documentației tehnice a drumului expres Arad-Oradea. Această investiție este o provocare pentru toți cei implicați în realizarea ei, fiindcă este o premieră națională. Pentru prima oară în România două consilii județene și două primării se asociază cu Ministerul Transporturilor într-un proiect de 1 miliard de euro. Avem o colaborare și o comunicare foarte bună cu dl. Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, cu primarul municipiului Oradea, Florin Birta, cu primarul municipiului Arad, Călin Bibarț și cu ministerul, iar acest parteneriat corect contribuie la menținerea vitezei de lucru”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.