750 de mii de certificate Covid, descărcate deja
07.07.2021

Aproape 750.000 de români și-au descărcat deja certificatele digitale, iar cele mai multe documente sunt pentru cei care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Descărcarea certificatului digital durează doar câteva minute, iar acesta este valabil până în iunie 2022.

Au fost insa cativa romani care au intampinat probleme.


Platforma https://certificat-covid.gov.ro eliberează certificatele pentru persoanele cu test negativ doar după ce rezultatul a fost introdus de clinică în baza de date „Corona-Forms”. Este posibil ca unele date să fie raportate cu întârziere și din această cauză să nu vi se genereze certificatul digital.

In cazul testului antigen, documentul vi se va elibera doar dacă testul este făcut într-o clinică acreditată, iar rezultatul este înregistrat în baza de date „Corona-Forms”.


Dacă vedeti ca certificatul digital este greșit trebuie apelați Centrul de Suport, la numărul 021.414.44.25.

Există o perioadă de tranziție de șase săptămâni începând cu 1 iulie 2021, în care pot fi utilizate atât certificatele digitale UE D, cât și adeverințele oficiale eliberate de autoritățile medicale, care atestă faptul că o persoană este vaccinată sau deține un test negativ.