37 de mii de noi joburi, anunţate online în ianuarie 2022
01.02.2022

Record absolut pe piața de recrutare: e cifră de afaceri de 12M euro, pentru cea mai mare firma de recrutare online din Romania.

Doar în ianuarie 2022 au fost publicate peste 37.000 de joburi noi, cu 61% mai multe față de ianuarie 2021

Domeniile care au scos la bătaie cele mai multe locuri de muncă în ianuarie 2022 au fost Retail, Prestări servicii, Transport/Logistică, Producție, Call-center/BPO și IT&.

82% dintre joburile disponibile în ianuarie 2022 au fost full time, 15% part time, în timp ce locurile de muncă în sistem freelance/project based și voluntariat/internship au totalizat 3% din ofertă.

Din totalul locurilor de muncă noi disponibile în ianuarie, 9,4% au fost remote, în creștere față de perioada similară a anului trecut, când reprezentau doar 4,2%. În același timp, procentul aplicărilor pentru joburile remote în ianuarie 2022 a fost de 11,7%. Acest lucru marchează o nouă premieră: cea mai mică diferență procentuală între cererea și oferta de joburi remote.Multe dintre locurule de munca sunt accesate online de tineri

Calitățile pe care le caută angajatorii atunci când recrutează un student: capacitatea de a lucra în echipă, cunoștințe tehnice, implicare și spirit de creatiw.

Pentru a avea o viziune reală și obiectivă asupra pieței muncii, specialiștii Univeristății Politehnica Timișoara au stat de vorbă cu recrutorii în vederea obținerii unor informații concrete în ceea ce privește abilitățile pe care viitorii angajați ar trebui să le aibă

Astfel. „Companiile din domeniile tehnice puneau și în trecut accent pe capacitatea unui student de a lucra în echipă, însă acum parcă sunt mult mai atente la acest lucru.

De asemenea, companiile își doresc de la studenți să fie implicați activ în acțiuni de voluntariat, în activități

Pandemia a adus insa si cea bune si anume a crescut creativitatea dar si productivitatea, atât în rândul studenților, cât și în rândul angajaților.

Pe de altă parte, specialiștii în resurse umane ai companiilor din domeniul IT sau din domeniile tehnice sunt foarte atenți în continuare le adaptabilitatea pe care o are studentul

Companiile au început să recruteze mai mulți oameni decât capacitatea din birouri Majoritatea companiilor din domeniul IT au un număr mare de angajați care lucrează de acasă. De altfel, aceasta tendință din pandemie se va păstra și după ce situația sanitară nu va mai pune probleme. Actualii angajați își doresc să lucreze în continuare de acasă sau vor să vină la birou doar una sau două zile pe săptămână. Această situație a făcut ca managerii să caute să își extindă echipa, fără să mai fie limitați de spațiul fizic de lucru pe care îl are compania.


Astfel, au scăzut foarte mult costurile și este un mod de lucru pe care atât angajații, cât și o mare parte din angajatori, îl preferă. În prezent majoritatea companiilor mari de IT din Timișoara au angajați și din alte județe, pe care îi lasă să lucreze de acasă, fără să fie nevoiți să vină la sediul companiei.