230 pachete cu țigări netimbrate confiscate de jandarmii arădeni
10.05.2021

Ieri dimineață, un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciul de patrulare, a observat pe o stradă din apropierea Pieței Mihai Viteazul din municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 35 de ani, care a coborât dintr-un autoturism, aflat încă în mișcare, având asupra sa două plase voluminoase și care, la vederea jandarmilor, a încercat să fugă.

Jandarmii l-au interceptat și în urma verificării conținutului bagajelor, au descoperit 230 pachete cu tigari netimbrate. Întrebat despre proveniența țigărilor bărbatul le-a spus jandarmilor că le-a achiziționat de la o persoană necunoscută și sunt destinate recomercializării în Piața Mihai Viteazul.

Având în vedere că deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, constituie infracțiune conform prevederilor Codului Vamal, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele necesare începerii urmăririi penale. 

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare, au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.