200 pachete cu țigări netimbrate confiscate de către jandarmii arădeni
07.06.2021

Un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciul de patrulare a observat în apropierea unei piețe din municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 23 de ani care avea asupra sa un bagaj voluminos și care, la vederea jandarmilor a afișat un comportament suspect încercând să-i evite.

Jandarmii l-au interceptat și în urma verificărilor efectuate au descoperit în interiorul bagajului, 200 pachete cu țigări netimbrate. Întrebat despre proveniența acestora bărbatul le-a spus jandarmilor că le-a achiziționat de la o persoană necunoscută și  intenționa să le recomercializeze în piață.

Având în vedere că deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, constituie infracțiune conform prevederilor Codului Vamal, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele necesare începerii urmăririi penale.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.