20 de vindecați la Arad
13.04.2020
Medicii de la spitalul din Grădiște au anunțat astăzi externarea altor patru pacienți vindecați de virusul Covid-19. Aceștia au fost testați de două ori, la interval de 24 de ore și ambele teste au ieșit negative.
”Suntem mulțumiți ori de câte ori externăm pacienți vindecați de acest virus extrem de contagios. Este o luptă nemiloasă și din păcate sunt și cazuri în care nici organismul pacientului și nici echipa medicală nu mai pot face nimic în lupta cu virusul COVID-19. Rămânem însă încrezători și ne bucurăm de externarea fiecărui pacient vindecat”, a declarat dr. Gheorghe Nini, medic coordonator Secție Boli Infecțioase Adulți – COVID-19
Până acum la Secția de Boli Infecțioase Adulți – COVID-19 ARE 20 de pacienți vindecați.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a preluat clinica deținută de SC PROMAGISTICA SRL, de pe Strada Andrei Șaguna. De săptămâna viitoare aici se vor interna pacienți diagnosticați cu virusul Covid-19. Sunt deja pregătite peste 40 de paturi.

De aemenea în urma bunei colaborări dintre administrațiile Județului Arad respectiv a Regiunii Fujian din Republica Populară Chineză, patru medici șefi de secție, de la Spitalul Provincial Fujian au susținut o video-conferință cu omologii săi din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pe tema virusului COVID-19.

”Colegii noștri din China ne-au împărtășit din experiența lor în ceea ce privește tratamentul pacienților diagnosticați cu Covid-19. Am avut ocazia să adresăm întrebări despre metoda lor de tratament și bineînțeles despre concluziile la care au ajuns până la ora actuală. A fost un gest binevenit din partea lor și le mulțumim pentru interesul și ajutorul acordate”, a precizat dr. Cătălin Hreniuc, medic șef Neurologie și coordonator spital de campanie Expo Arad Internațional.