UTA s-a Lasat Egalată în Prelungiri după un Meci Tensionat cu Farul
27.08.2024

Într-un meci disputat luni seară pe Arena Francisc Neuman, UTA a fost la un pas să obțină toate cele trei puncte, dar a fost egalată în prelungiri de Farul Constanța.


Meciul a început echilibrat, cu ambele echipe căutând să-și impună ritmul. UTA a reușit să deschidă scorul în minutul 22 printr-o execuție precisă a lui Van Durmen, care a șutat pe colțul lung, fructificând o pasă excelentă din partea lui Tsouka.

UTA a continuat să pună presiune, iar în minutul 27, echipa arădeană a avut o nouă șansă mare de a marca, de data aceasta dintr-o fază fixă, generată de o lovitură liberă de la marginea careului. Deși Farul a încercat să riposteze, apărarea UTA-ului a fost solidă, reușind să păstreze avantajul până la pauză.


Începutul reprizei secunde a aparținut Farului, care a lovit bara în minutul 48, într-un moment în care Conte era tratat pe marginea terenului după un fault. Problemele medicale nu s-au oprit aici pentru UTA, Hrezdac fiind și el imobilizat în urma unei intrări dure a lui Grameni.

UTA a efectuat mai multe schimbări în minutul 60, cu Kadiri intrând în locul lui Ezekiel, Ghezali înlocuindu-l pe Costache și Mihai luând locul lui Hrezdac. Jocul a devenit mai static, cu UTA concentrându-se mai mult pe protejarea rezultatului decât pe atacuri suplimentare.


În minutul 79, căpitanul Fabry a fost înlocuit de Joao Pedro pentru a aduce prospețime în echipă. Totuși, în ciuda eforturilor de a menține avantajul, un moment de neatenție în apărare în ultimul minut al meciului i-a permis lui Dican să egaleze pentru Farul, stabilind scorul final la 1-1.


UTA va trebui să reflecteze asupra acestui rezultat și să înceapă pregătirile pentru deplasarea de pe Arcul de Triumf împotriva FCSB-ului (duminică, 1 septembrie ora 21:45), după ce a lăsat să-i scape o victorie care părea asigurată, în timp ce Farul se poate declara mulțumită pentru punctul obținut în deplasare.