Tragerea la Sorți a Președinților Birourilor Electorale de Circumscripție
10.04.2024

Procedură Electorală Transparentă și Deschisă

Tribunalul Arad anunță că, conform prevederilor legislative în vigoare, la finele acestei săptămâni va avea loc tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor Birourilor Electorale de Circumscripție, în contextul organizării și desfășurării alegerilor pentru membrii României în Parlamentul European din anul 2024 și alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.


Invitație Deschisă pentru Transparență și Participare

Reprezentanții mass-media, partidelor politice și orice persoană interesată sunt invitați să participe la acest eveniment deosebit, care se va desfășura vineri, 12 aprilie 2024, la ora 11:00, la sediul Tribunalului Arad, B-dul Vasile Milea, nr. 2-4. Tragerea la sorți va avea loc în ședință publică, la Sala festivă, situată în incinta Palatului Justiției, la etajul I, și va fi efectuată de către Președintele Tribunalului Arad.


Asigurarea Integrității și Corectitudinii Procesului Electoral

Această procedură are ca scop asigurarea integrității și corectitudinii procesului electoral, prin desemnarea echitabilă a președinților și locțiitorilor Birourilor Electorale de Circumscripție, care vor avea responsabilitatea organizării și bunei desfășurări a alegerilor.