Succes în Reducerea Abandonului Școlar la Școala Gimnazială "Avram Iancu" din Arad
13.04.2024

Zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale "Avram Iancu" din Arad sunt implicați, încă din anul 2022, într-un program național de reducere a abandonului școlar. Succesul proiectului s-a oglindit, anul trecut, în procentul de promovabilitate la evaluarea națională al școlii, de peste 92%.


Ore Suplimentare și Resurse Adiționale

Elevii beneficiază de ore suplimentare la limba română și matematică într-o sală special amenajată și modern echipată, având acces la rechizite, cărți și sandwich-uri.

Directorul școlii, Petru Stana, evidențiază impactul pozitiv al programului, subliniind achiziționarea de echipamente moderne, inclusiv table interactive și sisteme smart board, care facilitează predarea utilizând tehnologia tactilă și oferă funcționalități software excelente, adaptate și pentru predarea la distanță.


Implicarea Elevilor în Proiect

În proiect sunt implicați 84 de elevi de gimnaziu, iar directorul școlii, Petru Stana, subliniază dinamismul și adaptabilitatea proiectului în funcție de nevoile elevilor și ale comunității școlare.

Această inițiativă nu doar că a avut un impact pozitiv asupra performanței școlare a elevilor, ci și asupra motivației și implicării acestora în procesul educațional.