Se Deschide Târgul de Paște în Piața Catedralei din Arad
24.04.2024

Ocazie Festivă în Piața Catedralei

La sfârșitul acestei săptămâni, începând cu data de 26 aprilie până pe 7 mai 2024, se va deschide Târgul de Paște în Piața Catedralei din Arad. Locația aleasă pentru acest eveniment este Piața Catedralei, recent supusă unor lucrări de amenajare complexe, oferind astfel o atmosferă plăcută și primitoare pentru vizitatori.


Produse Handmade și Artă Meșteșugărească

Ediția din acest an a Târgului de Paște va găzdui un număr de 40 de comercianți care vor expune spre comercializare produse handmade și de artă meșteșugărească specifice sărbătorilor pascale, alături de producătorii și comercianții de produse alimentare tradiționale de Paște. Căsuțele comercianților vor fi amplasate în Piața Catedralei, printre decoruri tematice care vor împodobi și platoul din fața Palatului Administrativ.


Zonă Specială pentru Copii

Primăria Arad și Centrul Municipal de Cultură au pregătit o zonă specială dedicată copiilor, unde aceștia se vor putea juca și participa la diverse ateliere de creație.


Atracții și Distracție pentru Toți

Una dintre atracțiile principale ale Târgului de Paște va fi roata panoramică, oferind vizitatorilor o priveliște spectaculoasă asupra orașului. Componenta artistică nu a fost neglijată, iar în perioada 26 aprilie - 1 mai, între orele 19:30 – 20:30, vor avea loc concerte de pricesne și cântece religioase susținute de grupuri vocale, coruri și artiști locali.


Program și Accesibilitate

Programul de vizitare a târgului va fi zilnic, între orele 12:00 – 23:00, pentru a oferi oportunitatea tuturor celor interesați să se bucure de atmosfera festivă. Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, subliniază importanța animării zonei cu prilejul târgului, menționând și necesitatea armonizării programului evenimentului cu slujbele religioase desfășurate la Vechea Catedrală Ortodoxă.


De asemenea, sunt disponibile suficiente locuri de parcare în zona perimetrului Piața Avram Iancu sau Parcul Reconcilierii, pentru vizitatorii care doresc să participe la Târgul de Paște.