Remiză albă în ultimul amical din cantonament: UTA - Radnicki Nis 0-0
30.06.2022

UTA a încheiat cantonamentul de la Rogla cu o remiză în meciul amical contra sârbilor de la Radnicki Nis, scor 0-0. Cea mai mare ocazie a partidei i-a aparținut nigerianului Philip Otele, care a trimis un șut în bara transversală în debutul părții secunde.


Prima repriză a fost echilibrată, ambele echipe având câte o singură ocazie mare în primul sfert de oră: mai întâi Balauru a fost pe fază la lovitura de cap a lui Stulic din careul mic și a prins balonul, iar patru minute mai târziu, Matei a trimis un balon peste apărare pentru Otele, nigerianul a scăpat singur cu portarul Drobnjak, dar acesta a ieșit din propriul careu și a reușit să evite golul.


Tot Otele a avut și prima șansă importantă din repriza secundă: nigerianul a primit un balon de la Idriz Batha și a scăpat spre poartă, dar șutul său a lovit transversala. Următoarea ocazie a fost tot a UTA-ei: Hoxhallari a tras bine de la 20 de metri, dar execuția sa a fost respinsă de portarul sârbilor. Abia intrat pe teren, Haralambie Mociu a intervenit excelent în minutul 82 la șutul trimis de Petrov, iar aceea avea să fie ultima fază importantă a meciului, care s-a încheiat cu scorul de 0-0.


„A fost un cantonament bun, ne-am încărcat mult și este important că în cantonamente putem să ne cunoaștem, să ne vedem fiecare calitățile, și încet-încet să închegăm o echipă foarte puternică pe când începe campionatul. M-am întors cu gândul să luăm fiecare meci la victorie, numele UTA ne obligă să facem o figură frumoasă în acest sezon, fanii din Arad vor o calificare în play-off și noi sperăm să ajungem acolo. Facem tot ce e posibil, ne antrenăm, și trebuie să îi facem mândri. Este important să avem și jucători cu experiență lângă noi, pentru a ne da sfaturi, pentru a crește lângă ei, și noi, la rândul nostru, să îi ajutăm prin prospețime, prin tinerețe. Cred că o echipă puternică trebuie să fie combinată între experiență și tinerețe.” a declarat mijlocașul Albert Stahl la finalul întâlnirii. 


Utiștii revin mâine în țară, iar în weekend-ul 14-16 iulie vor debuta în noul sezon de Liga 1.



UTA: Balauru (Mociu 80) - Pătlăgică (Maxim 77), A. Chindriș, Benga, Hoxhallari (R. Pop 83) - Batha (Negoescu 72), Matei (Isac 68) - Miculescu (Cibi 77), Ubbink, Otele (Stahl 66) - Keșeru (Postolachi 66). Antrenor: Ilie Poenaru


Radnicki: Drobnjak - Markovic, Stajic, Juan, Gakou, Marjanovic, Michibuchi, Dimic, Tomic, Stulic, Mitrovic. Rezerve: Dujmovic - Savic, Tolordava, Jovic, Arsic, Petrov, Dusanic, Jovanovic, Mesarovic, Zivojinovic, Aksentijevic, Mladovic, Pejovic, Stevanovic. Antrenor: Tomislav Sivic