Proiectul Noii Maternități din Arad, în Linie Dreaptă
22.07.2024

Decizie Finală: Firma ProArhitectura Va Proiecta Noul Complex

După un lung șir de procese, proiectarea noii maternități din Arad poate să înceapă. Instanțele de judecată au stabilit definitiv că firma ProArhitectura este câștigătoarea licitației pentru proiectarea noului Complex Matern-Pediatrie. După semnarea contractului de proiectare, firma va putea începe efectiv munca la proiectul tehnic.


Reacția ProArhitectura

Ella Falcă, Managing Partner & Lead Architect la ProArhitectura, a declarat: „Nu am avut de ales când s-a pus problema să contestăm modul în care a fost atribuită realizarea acestei lucrări de către Consiliul Județean Arad. Am considerat în tot acest timp că evaluarea nu a fost realizată corect, iar hotărârea definitivă a instanței confirmă legalitatea demersului nostru.”


Importanța NouluI Complex Matern-Pediatrie

Actuala maternitate din Arad funcționează într-o clădire istorică degradată, retrocedată proprietarilor și pentru care statul plătește chirie. Construirea unei noi maternități este crucială pentru arădeni. Ella Falcă a subliniat importanța proiectului, menționând că Aradul nu oferă în prezent condițiile necesare pentru momentul în care femeile devin mame, cel mai important moment din viața lor.


Costurile și Finanțarea

Construirea noului complex este estimată să coste 115 milioane de euro, majoritatea fondurilor fiind nerambursabile, provenind din PNRR. „A contribui la realizarea acestui proiect este un motiv de mare mândrie și emoție. Primim această sarcină cu responsabilitate și recunoștință față de Dumnezeu, rugându-L să fie alături de noi în această misiune”, a adăugat Ella Falcă.


Descrierea Viitoarei Maternități

Clădirea viitorului Complex Matern-Pediatrie din Arad va avea 10 nivele (demisol, parter, șapte etaje, plus un etaj tehnic), heliport și o arie desfășurată de peste 25.000 de metri pătrați. Unitatea medicală va fi dotată la cele mai înalte standarde și este prevăzută cu 312 paturi în regim de spitalizare continuă, plus 23 de paturi pentru spitalizare de zi.


Experiența ProArhitectura

ProArhitectura are 19 ani de activitate și sute de lucrări importante finalizate, inclusiv civile, industriale și urbanistice. „Nu există lucrări pe care să nu le fi dus la bun sfârșit, iar satisfacția clienților noștri este o garanție că și această lucrare va fi realizată în termen și la standardele de profesionalism așteptate”, a explicat Ella Falcă.