Proiecție Specială a Filmului „Ghepardul” la Cinematograful „Arta” din Arad
26.08.2024

Tribut în Memoria lui Alain Delon – Joi, 29 August 2024, Ora 19:00

Cinematograful „Arta” din Arad va găzdui joi, 29 august 2024, începând cu ora 19:00, o proiecție specială a filmului „Ghepardul” (titlu original: „Il gattopardo”), în semn de omagiu pentru legendarul actor Alain Delon.


O Capodoperă a Cinematografiei Mondiale

Regizat de Luchino Visconti, „Ghepardul” este o ecranizare a romanului omonim scris de Giuseppe Tomasi di Lampedusa, publicat postum în 1958. Acest film emblematic surprinde declinul unei familii nobile siciliene în perioada mișcării de unificare a Italiei, Risorgimento, din mijlocul secolului al XIX-lea.


Acces Gratuit și Locuri Limitate

Proiecția este deschisă publicului și va fi gratuită, în limita locurilor disponibile. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

O Frescă a Societății Feudale Italiene

„Ghepardul” oferă o frescă detaliată a Italiei feudale, prezentând tranziția de la aristocrația în declin la noile clase sociale emergente. Filmul ilustrează cum reformele sociale duc la pierderea privilegiilor nobilimii, fiind înlocuită de o clasă de mijloc în ascensiune, cu un impact profund asupra societății italiene.


Interpretări Memorabile și Decoruri Somptuoase

Luchino Visconti reconstituie cu o minuțiozitate remarcabilă viața din perioada respectivă, cu decoruri grandioase și o scenografie impecabilă. Secvența balului, de aproximativ 45 de minute, este un moment de referință în film, evidențiind grandoarea și complexitatea epocii. Interpretările remarcabile ale Burt LancasterAlain Delon și Claudia Cardinaleaduc un plus de valoare acestei capodopere cinematografice.