Praznicul de Pâine Nouă la Pecica: Șase zile de festivități
15.08.2024

Deschiderea sărbătorii

Sărbătoarea din orașul Pecica a început cu Praznicul de Pâine Nouă, un eveniment tradițional care se desfășoară pe parcursul a șase zile, oferind o varietate de programe pentru toate vârstele.


Evenimentele zilei

Marți, 13 august, pecicanii au avut ocazia să se întâlnească cu scriitorul Goran Mrakić.

Miercuri, 14 august, programul include vernisajul expoziției „Armonii cromatice“ și lansarea volumului de poezie „Geografia luminii“ de Camelia Chifor în Sala Festivă a Primăriei.


Programele din zilele următoare

Joi, 15 august, se va desfășura „Întâlnirea fiilor satului Bodrogu Vechi“ și Cupa Spicul de Aur la minifotbal.

Vineri, 16 august, sunt planificate lansarea volumului „Grâul și pâinea“ de Liviu Nadiș, o nouă ediție a Cupei Spicul de Aur la minifotbal și un spectacol cu Ansamblul Búzavirág din Pecica, Asociația Minorităților din Pecica și invitații lor. Seara va culmina cu concertul Nagy Feró és a Beatrice din Ungaria și balul stradal animat de formația Roulette din Peregu Mic.


Festivalul gastronomic și spectacole

Sâmbătă, 17 august, începe Festivalul gastronomic multietnic „Gătim împreună pentru o lume mai bună“ pe stadionul Progresul, cu participarea chefului Marcela de la TV Arad. În Piața Regele Mihai I vor avea loc spectacole cu Andrada Ardelean, Weekend Stage, Elena Unc, Arthur, și Holy Molly cu trupa. Ziua se va încheia cu un bal stradal cu Baul Cosmin și Formația 5ive Music.


Încheierea sărbătorii

Duminică, 18 august, vor avea loc ședința festivă a Consiliului Local Pecica, sfințirea cununilor de grâu la Biserica Ortodoxă Sârba și sfințirea pâinilor noi în Piața Regele Mihai I. În Parcul Sfânta Treime se va desfășura un concurs de prins purcei și o demonstrație de lupte istorice cu Federația DACAN. Seara va culmina cu un spectacol folcloric și un foc de artificii.