Pacienții de la Oncologie vor fi mutați în noul spital
26.07.2024

Anunțul mutării pacienților

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a anunțat astăzi că pacienții internați în prezent la Spitalul de Oncologie vor fi mutați în noul spital situat pe strada Vincențiu Babeș. Anunțul a fost făcut după ce acesta a vizitat noile saloane și baza de tratament a spitalului.


Capacitatea și condițiile noului spital

Noul spital are o capacitate de 50 de paturi, iar cei 12 pacienți internați în prezent vor fi transferați vineri seara. Condițiile din noul spital sunt mult mai bune, inclusiv baza de tratament, care a fost reamenajată cu fotolii noi pentru pacienții care fac chimioterapie. Farmacia spitalului și spațiile pentru cadrele medicale sunt dotate cu mobilier nou.


Investiții suplimentare și proiecte viitoare

„Am încheiat această investiție, de acum urmează eventual mici intervenții care să facă timpul mai suportabil pentru pacienții de aici. Am cerut conducerii spitalului să cumpere televizoare în baza de tratament, ne gândim și la alte elemente pentru timpul liber. Avem pregătit și proiectul pentru Radioterapie, suntem în căutarea unei surse de finanțare. Am făcut această investiție în noul spital fiindcă aproape că nu există familie arădeană fără istoric de boală oncologică, iar cazurile sunt tot mai multe și tot mai agresive. Este o investiție necesară,” a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.


Facilități pentru pacienți și vizitatori

Spitalul dispune de suficiente locuri de parcare în incintă, ceea ce înseamnă că strada Vincențiu Babeș nu va fi aglomerată de autoturismele cadrelor medicale, ale pacienților și vizitatorilor.


Relocarea altor secții de spital

În spațiile vechi, eliberate de secția de Oncologie, vor fi relocate alte secții de spital, cum ar fi cea de îngrijiri paleative, rămasă fără sediu după mutarea de la Ghioroc în urma cutremurului de anul trecut, când DSP nu a mai prelungit autorizația spitalului de la Ghioroc.