„Orice scriu trebuie să aibă o poveste” – INTERVIU SPIKE
10.07.2022
Succesul nu vine peste noapte, iar eforturile pentru a deveni un artist de succes sunt imense.
Paul Mărăcine, cunoscut sub pseudonimul Spike, spune că succesul este dobândit atunci când se renunţă la egoism şi accepţi să împarţi toate reuşitele şi problemele cu echipa cu care lucrezi. 
„Trebuie să se înţeleagă, nu e despre tine. Este despre o echipă de oameni care te fac pe tine să fii cine eşti azi. E o familie care are grijă de tine. Am 15 ani de carieră şi nu am ajuns aici singur. De ce crezi că sunt artişti care nu au succes? Pentru că nu au o familie. Sunt individualişti, sunt rătăciţi din punctul meu de vedere. Când începi să renunţi la ego-ul tău ca artist, atunci practic te descoperi ca artist.” –  a declarat Spike în cadrul interviului acordat Televiziunii Arad, în backstage-ul 
Orice piesa de-a lui Spike are o poveste. Mesajul, spune el, trebuie să fie cât mai real, astfel încât piesa să se poată diferenţia de celelalte.
„Orice scriu trebuie să aibă o poveste, altfel nu funcţionează. E foarte greu să scriu ceva fără un mesaj. Fie că e vorba despre prieteni, bani, dragoste, tu cânţi despre toate chestiile astea şi trebuie să faci fiecare piesă să fie cât mai reală. Trăim într-o societate în care fiecare scrie despre aceeaşi chestie. Spre exemplu, uite, scrie toată planeta despre dragoste. Eu trebuie să scriu o piesă de dragoste pentru România. Şi cum o poţi face? Te desparţi de gagică. Dacă scrii real, scrii drama şi scrii emoţia, o să vezi că sună diferit. E important ca piesa pe care o să scrii să se dentifice cu oamenii.” – a declarat artistul.
Spike spune că în viaţă se întâmplă şi lucruri imprevizile, drept urmare apar şi momente de cumpănă în carieră. 
„Fizic, am clacat in 2014 şi m-am lăsat de muzică. M-am apucat de regie şi am vrut să văd dacă poţi să faci rap după 27 de ani ăi mi-am dat seama că nu poţi să faci rap după 27 de ani. Ca artist trebuie să îţi faci loc în industria asta şi e foarte simplu. Trebuie să o faci în limba română, atât timp cât legăturile tale sunt în România. Tu cânţi pentru români, pentru emoţia lor, problemele lor, că altfel te poţi duce în alte zone unde nu te mai identifici cu oamenii.” – a mai declarat artistul.
Se întâmplă ca artiştii care îşi scriu singuri piesele să le ţină nelansate mult şi bine la „sertar”. Întrebat dacă este unul dintre ei, acestta a răspuns: „O, Dumnezeule mare, m-ai prins! Avem piese de albume până în 2025. Eu nu sunt doar eu, noi suntem o trupă de oameni; eu scriu textele, dar sunt producători, oameni care le prelucrează, care sunt atenţi la emoţie... Sunt oameni extrem de talentaţi şi sunt atenţi să fim cea mai bună variantă a noastră. Muncim împreuna şi ăsta e tot secretul. Stăm împreună şi le gândim. Uite, avem o piesă pe care voiam să o lansăm în 2024. Şi managerul meu a zis „Nu, o lansăm acuma în toamnă! (a.c.)"”
Şi zic „Nu!”, la care el „Aoleu! Hai sa nu mai ţinem piesele în sertar. Pentru că daca noi tot ţinem piesa în sertar, ne va fi frică să mai facem alte piese. Nu te agăţa de o piesă care e bună, ci lanseaz-o şi hai să facem alte piese, pentru că aşa va fi şi piesa aia.”
Spike a urcat, sâmbătă, pe Main Stage-ul festivalului Arad Open Air unde publicul i-au fredonat piesele, precum „Zeu”, „Rockstar” şi „Au înnebunit salcâmii”, o colaborare cu Diana Constantin aka ANDIA, artista despre care a avut doar cuvinte de laudă.