Kanda a semnat cu UTA!
19.01.2019

SPORT ARAD. UTA Arad a dat lovitura pe piaţa transferurilor. Baudoin Kanda, mijlocașul ofensiv al echipei din Liga 1, Dunărea Călărași, va evolua in tricoul Bătrenei Doamne. Astăzi, fotbalistul a aterizat pe aeroportul din Timișoara, de unde a fost preluat de conducerea utistă. Kanda a ajuns mai apoi la sediul clubului, din Calea Victoriei, unde a semnat contractul cu „roș-albii”.

Kanda, este un fost internațional de tineret român, fiind primul jucător de culoare care a îmbrăcat tricoul naționalei țării noastre, indiferent de categoria de vârstă. S-a născut la București pe 17 aprilie 1993, tatăl său fiind de origine din Zair (actuala DR Congo).

Crescut de Dinamo, mijlocașul a evoluat timp de șase ani la Călarasi, din 2012 până în această iarnă, când s-a despărțit de trupa antrenată de Dan Alexa. Cu Dunărea, Kanda a promovat în 2015 în Liga a II-a și în 2018 în primul eșalon. A înscris 25 de goluri în 97 de partide pe parcursul celor șase ani petrecuți la Călărași.

În acest sezon al Ligii I, mijlocașul de 25 de ani a evoluat în 14 partide și a înscris două goluri. În vara lui 2016, Kanda înscria contra UTA-ei în victoria cu 3-1 a Dunării Călărași de pe teren propriu, rezultat care avea să fie întors (1-4) în retur de către trupa antrenată atunci de Roland Nagy.