Joseph Godwin, din nou decisiv pentru arădeni: UTA - OFK Vrsac 2-0
25.11.2022

UTA a câștigat și al doilea amical din această pauză, 2-0 contra sârbilor de la OFK Vrsac, pe terenul „CPL” din Grădiște. După ce a înscris un gol și a obținut un penalty în meciul de duminică cu Vojdodina, Joseph Godwin a fost din nou decisiv pentru arădeni astăzi. Nigerianul a deschis scorul în minutul 50 cu un șut cu latul din 11 metri după ce un fundaș sârb blocase pasa lungă trimisă de Vukcevic și a făcut 2-0 16 minute mai târziu, cu o execuție similară din careu. 

Pe lângă Marko Vukcevic, revenit după accidentare, o altă noutate în lotul UTA-ei a fost fundașul central Marco Bota, căpitanul echipei U18 a clubului, care a jucat primele sale minute la echipa mare. 

„Cred că pentru noi acest meci a fost chiar binevenit, pentru că e o echipă, într-adevăr, nu foarte înzestrată din punct de vedere tehnic, dar foarte arțăgoasă, o echipă care a aglomerat foarte bine zona centrală și care din multe puncte de vedere ne-a pus probleme în ceea ce privește exprimarea noastră pe atacul pozițional. Aveam nevoie de un astfel de meci în care să se vadă în primul rând spiritul nostru și dorința de a trece de un adversar incomod pe un teren care, chiar dacă s-a prezentat în condiții decente, nu a fost deloc ușor, a îngreunat picioarele fotbaliștilor, mai ales că noi venim după o perioadă de cantonament și meciurile în cantonament în general sunt destul de complicate. Dar, una peste alta, mă bucură atitudinea colectivă, mă bucură faptul că am reușit să câștigăm până la urmă, dar cel mai important este că am reușit să terminăm cu toții sănătoși acest meci. Internaționalii au primit și ei câteva zile libere pentru că era normal, după meciul cu Voluntari au plecat direct din cantonament. Noi am avut 3 zile liber și era normal să se relaxeze și ei 3 zile, dar de duminică intră în programul echipei. Joseph Godwin o să ofere soluții, i-am spus și data trecută este un jucător al echipei, este acolo, avem grijă de el, mă bucur că își aduce contribuția, chiar dacă doar la meciuri amicale, dar are foarte mult de muncă. Este îndrăgit de coechipieri, înțelege că mai are foarte mult până departe, cum se spune, dar e îmbucurător că el ca atacant a reușit, cel puțin în aceste două meciuri amicale, să aibă realizări. Marko e clar că o să fie luat în calcul sută la sută, va fi în lot, rămâne de văzut dacă va fi luat în calcul ca titular sau ca variantă pe parcurs.” a declarat Laszlo Balint la finalul întâlnirii.

Pentru „roș-albi” urmează o săptămână de pregătire înainte de meciul cu Sepsi din Superligă, care se va disputa vineri, 2 decembrie, de la ora 15:30, pe Arena „Francisc Neuman”.

Formații: 

UTA: Mociu (46 Balauru) – Abeid (46 Vukcevic), Batha (46 Cibi), Benga (46 Hoxhallari), Dobrescu – Anton. Matei (65 Bota) – Stahl (46 C. Maxim), Ubbink (46 Negoescu), Otele (46 Jobello) – Keseru (46 Godwin). Antrenor: Laszlo Balint

OFK Vrsac: Andrijanic – Biro, Milivojevic, Petric, Mrsulja – Pajevic, Lazevski, Ilic, Braunovic – Pavlov, Kilibarda. Au mai jucat: Uzelac – Vujic, B. Blagojevic, Delic, V. Blagojevic, Savic, Radisalvejic, Glavinic, Babovic. Antrenor: Nenad Mijailovic

Arbitri: Tudor Jurcă – Alina Mihoc, Andreea Șușcă