Investiții Majore în Județul Arad prin Programul Anghel Saligny
12.08.2024

Județul Arad a beneficiat de investiții semnificative, în valoare de peste 1,35 miliarde de lei, prin intermediul programului Anghel Saligny. Aceste fonduri au fost direcționate pentru proiecte esențiale în localitățile din județ, contribuind la dezvoltarea infrastructurii de apă, canalizare, drumuri și extinderea rețelelor de gaz.


Proiecte de Infrastructură și Extindere a Rețelelor de Gaz

Până la sfârșitul lunii iunie, județul Arad a primit peste 1,18 miliarde de lei pentru proiecte de infrastructură în domeniul apei, canalizării și drumurilor. De asemenea, 171,4 milioane de lei au fost alocați pentru extinderea rețelelor de gaz. Aceste investiții cumulate depășesc 1,35 miliarde de lei, subliniind angajamentul autorităților față de dezvoltarea județului.


Sergiu Bîlcea: „Programul Anghel Saligny Susține Dezvoltarea Locală”

Deputatul PNL Arad, Sergiu Bîlcea, a evidențiat importanța programului Anghel Saligny pentru județ: „Programul Anghel Saligny a fost lansat de guvernarea PNL pentru a susține din fonduri guvernamentale proiectele locale de dezvoltare. Cele mai importante investiții sunt realizate din fonduri europene, dar iată că prin acest program, la care noi ținem foarte mult, sume importante de bani ajung să susțină investițiile în toate localitățile județului. Peste 1,35 miliarde de lei înseamnă modernizarea infrastructurii dar și un sprijin pentru economie, crearea și susținerea locurilor de muncă în sectorul privat”.

Aceste investiții subliniază eforturile continue ale autorităților locale și centrale de a îmbunătăți infrastructura și de a sprijini dezvoltarea economică în județul Arad.