Ineul va avea un centru de zi modern pentru persoane adulte cu dizabilități
12.08.2024

Un nou centru de zi destinat persoanelor adulte cu dizabilități va fi construit la Ineu, conform declarației președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Proiectul, intitulat „Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Safir,” a fost depus de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), sub auspiciile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.


Finanțare și Obiective

Proiectul a primit o aprobare de finanțare în valoare de 4,9 milioane lei cu TVA, suma totală necesară pentru realizarea centrului fiind de 7,3 milioane lei cu TVA. Obiectivul principal al acestui proiect este îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități și prevenirea instituționalizării lor, prin dezvoltarea de servicii alternative care să sprijine viața independentă și integrarea în comunitate în zona Ineului.


Detaliile Proiectului

Proiectul vizează dezvoltarea infrastructurii de servicii sociale prin construcția și dotarea Centrului de zi „Safir”, cu o capacitate de 30 de locuri. În cadrul acestui centru, persoanele cu dizabilități din Ineu și localitățile din apropiere vor beneficia de servicii specializate menite să le îmbunătățească calitatea vieții.


Impact și Rezultate

Grupul țintă al proiectului este format din persoane cu handicap din zona Ineului. În perioada de implementare, se preconizează că cel puțin 90 de persoane cu dizabilități vor beneficia de serviciile oferite de centrul de zi „Safir.” Acest centru va funcționa sub coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, fiind dotat cu echipamente specifice pentru a răspunde nevoilor beneficiarilor.

Proiectul va contribui la dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viață independentă și integrare în comunitate, oferind astfel o nouă oportunitate pentru persoanele cu dizabilități din zona Ineului.