În aşteptarea sensului... giratoriu
11.08.2020

S-au implinit doi ani de când locuitorii unui cartier rezidenţial din Vladimirescu au protestat faţă de nepăsarea dezvoltatorului imobiliar de la care şi-au achiziţionat locuinţele, de a construi un acces sigur pentru locuitorii cartierului.
Un telespectator ne-a trimis un mesaj în care atrage atenţia asupra faptului că într-un cartier de lângă Arad, interesele imobiliare primează în faţa siguranţei locatarilor. Acest lucru, spune telespectatorul, este alimentat de faptul că în zonă au avut loc accidente care s-au soldat inclusiv cu decese. De asemenea, acesta mai specifică că dezvoltatorul, nu ar face nimic pentru a îmbunătăţii calitatea vieţii din acea zonă.
Locuitorii cartierului sunt extrem de nemulţumiţi, spun că administratorul le-a promis de ani de zile că va construi un sens giratoriu…,  fapt ce nu s-a întâmplat în ciuda protestelor şi a insistenţelor acestora.
Rezultatul de mai bine de 10 ani, – blocaje și mai mari în trafic și accidente frecvente, pentru că felul în care se intră și se iese din cartier direct în fluxul șoselei supraaglomerate e unul ce îți pune viața în pericol în fiecare zi – mai susţine telespectatorul.
Primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crişan, spune că obligaţia amenajării unui sens giratoriu a fost asumată de către dezvoltatorul cartierului în urmă cu mai mulţi ani, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.
Singura soluție corectă a fost și este amenajarea unui sens alungit din care să se realizeze accesul în condiții de siguranță pentru cei din cartierele limitrofe, sunt de părere locuitorii.
Accesul autorizat din cartierul rezidenţial în sau din DN7 se poate face pe o stradă existentă în intravilanul comunei Vladimirescu. Deşi această stradă a fost reabilitată de administraţia comunei pentru tranzitul înspre şi dinspre cartier, este însă îngustă, iar oamenii au de ocolit câţiva kilometri.
Am experimentat şi noi astăzi ce înseamnă să parcurgi acest traseu zilnic. După minute bune de stat la Stop pentru a vira stânga pe DN 7, echipa noastră a preferat să ocolească câteva sute de metri, întorcându-se în comuna Vladimirescu, virând la stânga pe o stradă lăturalnică, iar mai apoi întorcandu-se spre sensul de mers spre Arad pentru a evita o trecere riscantă.
Situaţia devine tot mai complicată, în zona în care îşi au intrarea cele două cartiere rezindenţiale mari legate de comuna Vladimirescu, odată ce se va construi pasajul peste calea ferată, investiţiile care ar urma să se implementeze în următorii doi ani.