Guvernul României lansează a patra ediție a programului Start-Up Nation
14.08.2024

Buget de 450 de milioane de euro pentru antreprenori

Guvernul României a aprobat cea de-a patra ediție a programului de finanțare nerambursabilă „Start-Up Nation”, cu un buget de aproximativ 450 de milioane de euro proveniți din fonduri externe nerambursabile.

Două componente esențiale

Programul se structurează pe două componente: prima vizează tinerii sub 30 de ani, oferindu-le acces la cursuri de formare și dobândirea competențelor antreprenoriale, în timp ce a doua se adresează persoanelor între 30 și 35 de ani care doresc să dezvolte o afacere.


Noutăți și cerințe

Una dintre noutăți este că, începând de anul acesta, cursurile de pregătire antreprenorială vor deveni o condiție de eligibilitate. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile va fi de 250.000 lei per IMM, acoperind până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor. Beneficiarii sunt obligați să creeze minimum două locuri de muncă.


Procedura de implementare

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va elabora și aproba procedura de implementare a programului în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței.