Fără mașini și mers pe jos
02.04.2020

Măsuri suplimentare în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, după vizita ministrului sănătății, Nelu Tătaru, și a șefulului Poliției de Frontieră, chestor general Ioan Buda, în contextul în care tot mai multe țări din Europa intră în zona roșie din cauza noului coronavirus.

La frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad s-au luată măsuri pentru românii care ajung în țară, dar nu mai au cu ce să meargă în județele de domiciliu.

Circulația mașinilor mici sau pe jos nu mai este permisă prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, de pe DN7, din județul Arad. Autoritățile locale au anunțat că au constatat că, joi,

Ungaria deviază traficul de călători exclusiv către Nădlac 2, în vreme ce pe la Nădlac 1 mai au voie să treacă doar transprtatorii de mărfuri.

Măsura a fost luată în contextul în care, în ultimele zile, sute de români au călătorit cu mașini de ocazie până la granița din Ungaria și România, de unde treceau pe jos prin Nădlac 1, iar apoi circulau tot pe jos prin orașul Nădlac, creându-le localnicilor temeri că ar putea răspândi virusul.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, ieri, după vizita de la Nădlac, că se aşteaptă în perioada viitoare la o transmitere a coronavirusului de către românii care vin din afara ţării pentru că majoritatea vin din zone cu potenţial ridicat".