Erou în timpul liber: Un polițist arădean salvează un pescar de la înec
08.10.2024

Un polițist din Arad a devenit erou după ce a salvat un pescar de la înec în râul Mureș, în timpul liber. Agentul Stelian Paven, de la Biroul Rutier Arad, alerga pe malul râului când a auzit strigătele disperate ale pescarului care alunecase în apă. Fără să ezite, polițistul a sărit în apă pentru a-l salva.


O misiune riscantă

Operațiunea de salvare nu a fost deloc ușoară. Pescarul, în vârstă de 48 de ani, panicat, s-a agățat de salvatorul său, trăgându-l sub apă. În plus, curenții puternici i-au dus departe de mal, iar apa rece și adâncimea de peste 6 metri au îngreunat și mai mult salvarea. Cu ultimele puteri, agentul Paven a reușit să găsească un bolovan sub picior, care i-a oferit stabilitatea necesară pentru a ajunge împreună cu pescarul în siguranță la mal.


Final fericit

Un echipaj SMURD a ajuns rapid la fața locului, iar pescarul a fost transportat la spital. După consultarea medicilor, bărbatul a fost declarat în afara oricărui pericol și a fost lăsat să plece acasă. Acum, el dorește să își cunoască salvatorul pentru a-i mulțumi personal.

Stelian Paven, polițistul care și-a riscat viața pentru a salva un om, este un exemplu de curaj și dedicare, chiar și în afara orelor de serviciu.